måndag 8 juni 2009

Guds omsorg om sina små 2

I stor tacksamhet skriver jag det här inlägget. Ännu ett mirakel, ett helande, ett bönesvar i vår lilla familj! Tänk vilken omsorg som Gud har till oss människor. Han hör när vi ber och han griper in.

Li, vår goa femåring, har haft jätteont i sin mage, under en ganska lång period. Periodvis kunde hon vakna och kräkas mitt i natten. Vi skickades till barnkliniken på utredning och fick prata med en dietist. Vi uteslöt laktos och tog glutenprover. Ingenting fungerade.

På kvällarna innan hon somnar så har vi en liten mysig stund tillsammans. Vi läser lite ur en saga, pratar om dagen som har varit, läser i en fin andaktsbok och ber tillsammans. Vi började be för Lis lilla mage på våra kvällsstunder. Hon drog upp pyjamasen och pekade på sin lilla mage och bad "Jesus, gör så att min mage blir bra igen. Gör så att jag inte har ont i min mage mer". Det sa aldrig pang. Det kom ingen blixt. Men Gud hörde och grep in.

Vi har fått lämna återbud till barnkliniken, till dietister och till läkare. Li är frisk i sin lilla goa mage. Enda gången hon har fått ont i magen sedan dess är när hon har fått i sig lite för mycket lördagsgodis... Fullt normalt!

Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid,
och genom hans sår är vi helade. (Jes 53:4-5)

Tack Jesus!

Med kärlek!
Helle

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Mikaela G sa...

Vad glad jag blir för din skull! Gud gör mirakel, är så tacksam. Han ger oss hopp!

Blessings // Miccan

Göran och Helle sa...

Ja, visst är det underbart! Vår dotter har haft så ont och varit så ledsen, så det är dubbel glädje. Dels att Gud bryr sig så mycket om oss alla så att han griper in så drastiskt. Dels att det blev så fantastiskt för vår dotter - hon fick känna av Gud och hon har inte längre ont!

Gud välsigne dig med!
kram
helle

J sa...

vad skönt att det ordnat sig..