söndag 19 juli 2009

Hur mycket är du värd?


Vill du veta ditt sanna värde? Jag pratar inte om vad har du gjort, vad du har presterat, vilken lön du har eller hur många fina prylar du lyckats samla på dig. Jag pratar heller inte om dina misslyckanden, ditt tomma bankkonto eller om de människor som dömer dig efter ditt sätt att leva. Jag pratar om ditt verkliga värde! Är du redo?

Om jag hade stått framför dig nu med en sedel värd 10000 kronor och frågat om du hade velat ha den. Vad hade du svarat då? Jag antar att du gärna hade tagit emot den.

Om jag hade skrynklat ihop den då? Svaret är att du nog gärna hade velat ha den ändå.

Om jag hade slängt den i en lerpöl? Stampat lite på den? Ställt mig och hoppat på den?

Sanningen är att oavsett om den är skinande ren eller om den är hopskrynklad, lerig och lite småtrasig så behåller den sitt verkliga värde. Det spelar helt enkelt ingen roll hur den kommer till dig. Det är fortfarande en peng som är värd 10000 kronor.

På samma sätt är det med dig! Det spelar ingen roll hur välputsad yta du än har, eller hur nedgången, sliten och skamfilad du har blivit. Det spelar ingen roll! För Gud är du övermåttan underbar och så älskad att du är värd att dö för!

Du är så dyrbar i mina ögon, så högt aktad och så älskad av mig. (Jes. 43:4)

Om du vill uppleva ditt verkliga värde så är det dags nu! Du har inget att förlora men allt att vinna! Allt du behöver göra är att ropa på Jesus och ta emot den välsignelse han vill ge dig!

Be tillsammans med mig. Jesus! Jag tar emot dig nu med tomma händer. Jag tar emot dig som min Herre och frälsare. Jag välkomnar dig i mitt liv. Jag tackar dig för att du älskar mig. Det spelar ingen roll hur jag ser ut, eller hur lyckad eller misslyckad jag är! Tack för att jag har mitt verkliga värde i dig! Kom till mig nu Herre! I Jesu namn. Amen.

Såsom Fadern har älskat mig, så älskar jag er. Förbli i min kärlek. (Joh. 15:9)

Läs mer om människans värde här!

Med kärlek!
helle

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Bild: FreeFoto.com

5 kommentarer:

aurum sa...

Vilken vacker titel på din blogg! Jag var bara "tvungen" att klicka och ta en titt.
Jag återkommer...
Ha det gott! =)

JN sa...

Vad fint skrivet och så sant....

JN sa...

Vi börjar komma i ordning här men än är allt inte färdigt. Det kommer nog ta sin tid....

Kålmården har vi inte hunnit med ännu, men det ska vi göra så småningom. Men särsongskort kanske vore bra ha ha för det är inget billigt kalas...

lakshima sa...

Bortsett från gud-grejset förstod jag liknelsen och gillade den. Själv tror jag inte att gud behövs för att få folk att känna sig älskade, - kärleken finns i oss, och har uppstått ur människan och kan enbart användas av oss.

Göran Eckerfors sa...

Lakshima, Gud är kärlek, så Gud är kärlekens källa. Du har helt rätt i att kärleken finns i oss och att den kan uppstå i oss, men den kan bara uppstå om jag tror på kärleken. Om jag exempelvis misstror varje kärlekshandling mot mig kommer jag aldrig att känna mig älskad. Kärleken kan då aldrig nå mig. Om det hade varit så att vi själva hade kunnat producera kärlek i oss, hade vi inte haft något behov av det. Så kärleken kan bara tas emot genom tro på samma sätt som jag bara kan ta emot Gud genom tro, eftersom Gud är kärlek.

Göran