söndag 5 juli 2009

En gåva till dig!

Vet du att Gud har en gåva som han vill ge till dig. Det är en gåva som ligger och väntar på att du ska ta emot den! Nu är frågan om du vill ta emot den eller inte. Den är dig given som en gåva, men ingen kommer att "pracka på dig det" eller tvinga den på dig. Det är upp till dig om du vill säga ja eller nej.

Du får den inte för att du är duktig, smart, god eller på något sätt förtjänar den. Du får den för att Gud älskar dig så mycket.

Gåvan är evigt liv och tillgång till en källa som aldrig sinar. Källan är full av levande vatten, Guds heliga Ande, som kan fylla dig med frid, kärlek, kraft och tröst. Gåvan kommer att hjälpa dig var du än befinner dig, i vilken situation du än kan tänkas vara i och den kommer att ta dig enda till himlen! Om du vill veta hur det är att bli omsluten av fullkomlig kärlek, att få vara Guds barn så behövs bara ett ja! Det finns ingenting du har gjort som han inte kan förlåta och det finns ingen situation som är omöjlig att lösa för Gud.

Gud har av kärlek till dig sänt sin son för att dö ensam och föraktad på ett kors. Han valde att göra det för att han älskar dig så mycket. Han tycker att du är värd att dö för!Om du vill ta emot den gåva som Gud vill ge dig så säg ja! Jesus! Jag vill ta emot dig i mitt liv. Förlåt mig för allt jag har brutit. Tack för att du dog för mig, för att jag ska få frid och evigt liv. Herre, jag ber dig att leda mig rätt. Herre! Omslut mig med din kärlek. I Jesu namn. Amen.

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Joh 3:16-17

Med kärlek!
Helle

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

amanda sa...

hejhej min kristna vän! :)
Jag håller inte med dig alls! Men det anade du nog redan hehe, menar den långa kommentaren du skrev till min blogg :) ! Det var fint skrivet men som sagt håller jag verkligen inte med.. När Islam kom, så hade precis de präster som följde Jesus äkta ord och väg dött. Så kom Muhammad(saw) och berättade för oss Guds ord om detta med Jesus och massa andra saker..!

Men just nu.. är jag verkligen för trött för att argumentera! Det skulle vara bra om du såg en debatt mellan en svensk präst och en indisk sheikh, där de debatterar om Jesus var en gud/guds son.. Mycket bra! Både kristnas och muslimers åsikter kommer fram och man kan efter att ha sett den få en mycket bra bild i hur det ligger till.. Nu kanske du tänker att du inte behöver se en debatt, men det är väldigt bra att veta hur muslimer tänker och att veta hur man för en debatt! ^^ om du är intresserad, kan du söka "Is Jesus God? Deedat vs Sjoberg" på youtube!

Och för mer artiklar i min blogg som du kanske vill kommentera någonting på, så har jag en kategori för kristna..

Fred

helle sa...

Hej Amanda!
Vad roligt att höra från dig! För mig är det viktigt att gå till ursprungskällan när jag tar ställning till saker. Ursprungskällan när man tar ställning till Jesus borde i så fall vara Jesus egna ord, det han säger om sig själv. Jesus egna ord hittar vi i nya testamentet i bibeln. De som återberättar vad Jesus gjorde, hur han levde och vad han sade har själva levt nära Jesus (evangelierna). Lärjungarna levde nära Jesus och fick vara tillsammans med honom både före och efter uppståndelsen. Jesus kom ju tillbaka efter att ha blivit korsfäst och var tillsammans med dem (han t o m åt med dem...).

Om man vill lära känna Jesus, Isa, borde således nya testamentet vara förstahandskällan. Det finns fler källor som är samtida med Jesus. Det finns en judisk källa, Josefus, som omnämner Jesus, som trollkarl (eftersom han gjorde så många under och mirakler). Detta att han är en trollkarl är lika felaktigt som att han är endast profet, filosof, eller allt det han har kallats genom tiderna.

Skälet till att Jesus spikades upp på ett kors var för att han utgav sig för att vara Messias, Världens räddare! Det hade räckt att han förnekade anklagelsen så hade han gått fri.

Om Jesus är endast en profet, trollkarl eller filosof så är han världens största lögnare! Han själv ger oss inte det utrymmet. Antingen så är det sant det han säger - Han är världens räddare, han är världens ljus, han är vägen, sanningen och livet, han är uppståndelsen, han kan förlåta oss våra synder (enligt judarna på den tiden (enligt gamla testamentet) kan endast Gud förlåta synder), han är Människosonen, han är begynnelsen. Enligt honom själv kommer ingen till himlen på något annat sätt än genom honom! Om han inte är det han utger sig för att vara (Jag Är, vilket är det namn som Gud använder om sig själv) så är han världens största bedragare!

Det här ger slutsatsen att antingen är Jesus världens räddare, som har dött för att vi ska kunna komma till himlen, förlåtna, eller så är han världens största lögnare.

Det här är det valet som Jesus ger oss.

Det bästa med det hela är att Jesus är visserligen i himlen hos Fadern, men han har inte övergett oss. Han har sänt sin Ande till oss för att fylla oss med hans fullkomliga kärlek, frid, glädje och sitt hopp! Han finns hos var och en som tar emot honom och som tror på att han är den han utger sig för att vara!

Vad väljer du?

Med kärlek!
Helle

Anonym sa...

Hej,
jag tror vi delvis inte har samma utgångspunkt i vår relation med Gud.
Ändå vill jag uttrycka ett tack för dina texter på bloggen, de är alltid av intresse och inspiration.

Sara

helle sa...

Hej Sara!
Tack för din uppmuntran! Om det är något som du funderar över om min utgångspunkt eller om något är oklart så får du gärna fråga!

Du är alltid välkommen hit!

Med kärlek!
Helle