söndag 17 maj 2009

There must be another way

Jag tittade på melodifestivalen i går där Israels bidrag sjöngs av en israel och en palestinier (Noa & Mira Awad). Låtens namn och textraden som upprepades var ”There must be another way”. Det måste finnas ett sätt att kunna leva sida vid sida. Inte för att låta som om jag skulle ha svaret på alla världsproblem, men det finns en annan väg. Vägen heter försoning!

Ingen relation som har skadats av bråk, hårda ord och förakt repareras genom att bråka och säga föraktfulla ord tillbaka. Försoning eller förlåtelse sätter stopp för den onda nedåtspiralen fylld med ilska, frustration och hämndbegär. Försoning kan bara ske om båda parter vill försonas. Om någon i ett förhållande vägrar att försonas kommer striden att fortsätta även om en av dem sträcker ut handen i försoning.

Kravet på rättvisan måste läggas åt sidan och en viljan till försoning från båda parter är ett måste för att en relation skall kunna repareras. Detta gäller så väl i en relation mellan vänner, föräldrar, makar, släkt, länder och relationen med Gud.

(2 Kor 5:19) Ty Gud försonade hela världen med sig genom Kristus: han ställde inte människorna till svars för deras överträdelser, och han anförtrodde mig budskapet om denna försoning.

Forgiveness is the way!

Göran

aftonbladet.se
dagen.seLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Targenor sa...

Jag håller med dig lite där, men ja tycker inte att försoning är den enda vägen som finns.
Dessa två länder behöver ju inte ens ha med varandra att göra, visst dom ligger grannar men varför inte bara strunta i varandra så mycket som det går?
Det kanske inte är världens bästa lösning, din lösning är nog den bästa om man ska se det på helheten.
Det jag inte förstår är hur man orkar hålla på hela tiden som dessa länder verkar göra, år efter år