måndag 25 maj 2009

Nåden är ny varje morgon!

Mätta oss var morgon med din nåd,
så får vi jubla av glädje i alla våra dagar.

Ps 90:14

Vad fyller du ditt liv med? En del av oss fyller det ekande tomrummet inom sig med det som den här världen ger. Ofta består det i någon form av bekräftelse - makt (kan vara att hävda en position) , status (kan innebära att vårda ett vackert yttre), prylar (fin bil, stereo, gräsmatta). Allt detta kan ge oss en kick, men går över fort och skapar ett begär som aldrig kan fyllas. Om du har provat den här vägen så vet du att glädjen över den nya bilen går fort över. Det finns alltid en finare tjänst, man kan alltid tjäna mer pengar och det finns alltid någon som har en smalare kropp, vackrare hud osv. Mycket vill ha mer och tomrummet kommer aldrig att fyllas. Livet är en ständig strävan. Det är fult att vara nöjd då detta innebär stagnation. Världens lag säger att: delar du med dig så får du mindre för dig själv.

Det finns en annan väg. Vi kan fylla oss med Guds kärlek, frid och glädje. Vi kan börja dagen med att fyllas av Jesus underbara nåd, ta emot förlåtelse för det vi har brutit, fylla oss med hans ord, Bibeln och ha en stilla stund tillsammans med Honom, universums skapare. Här kan vi med tacksamhet ta emot det vi behöver. Han har sagt oss att vi behöver inte göra oss bekymmer och i mitt liv har detta gått i uppfyllelse. Ju mer jag har levt i tro och i behov av Honom, ju mer har han visat sig vara trofast. Han har aldrig svikit mig.

Jesus säger: "Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten, som skriften säger." Joh 7:38

I min stund med Gud så fyller han mig med andlig mat som mättar på djupet, som ger frid, glädje och kärlek som rinner över till andra. I min morgonstund så får jag lägga av mig världens ok, som ger strävan, rastlöshet, ångest och oro och ta på mig Jesu ok som ger verklig frid.

"Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ.Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt." Matt 11:28-30

Detta är att mättas av Herrens nåd och när vi tar emot Jesus och all den välsignelse och nåd som han överöser oss med så fylls vi med en jublande glädje som inget i den här världen kan mäta sig med! Guds andliga lag är att ju mer du delar med dig, desto mer kommer du att ha kvar...

Om du vill ta emot Jesus välsignelse och den gåva som han har gett till dig - sitt liv, han tog din synd för att du ska få liv och förlåtelse, så ropa på Honom! När du tar emot Jesus som din räddare, när du ropar till Honom, som älskar dig mer än du anar så kommer Han att lägga sitt hjärta i ditt hjärta. Ditt liv kommer att få en ny mening och fyllas med det som du har sökt efter i hela ditt liv - kärlek, glädje, gemenskap, frid och liv. Du är inte längre ensam. Du har Gud den allsmäktige vid din sida!

Med kärlek!
Helle

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: