måndag 10 oktober 2011

Med Guds ögon

Vi har så lätt att se vårt värde i vad vi lyckas prestera. I denna världen får vi lön efter prestation. Kan vi inte prestera känner vi oss mindre värda. Vi har en benägenhet att mäta framgång i pengar, makt och berömmelse. Livet blir så lätt en strävan att lyckas, att nå berömmelse och framgång. Ju fler hinder jag möter i min väg mot att lyckas, ju svårare blir det att få min lön för mödan. Vi har alla en längtan att bli älskade och sedda och den längtan driver oss att göra det som vi tror att andra kommer att hylla oss för. Här i världen sitter mitt värde i hur andra ser på mig. Andra människors bild av mig blir lätt den bild jag får av mig själv. Min självbild blir helt beroende av andra människor. Jag speglar mig själv i andra människors tyckande. Om jag inte lyckas, så blir jag misslyckad. Vi är vad vi presterar.

Gud ser på oss alla med helt andra ögon. Där vi ser någon som mindre värd, ser Gud en dyrbar ögonsten. Där vi ser någon som inte kapabel, ser Gud en enorm kapacitet. Där vi ser hinder, ser Gud ett mål. Där vi ser det omöjliga, ser Gud det möjliga. När vi faller, ser han någon att hjälpa upp. När vi misslyckas, ser Gud någon att visa den rätta vägen. När vi gråter, ser han någon att trösta. När vi söker kärlek, ser han någon som i mörkret söker efter honom. När vi ropar på honom, ser han någon att hjälpa och rädda. I hans ögon kan vi inte göra något för att han ska älska oss mer. Vi är älskade av Gud! Hans kärlek är villkorslös. Gud ser vår famlande efter att bli älskade och han ser våra besvikelser när vi blir svikna av andra människor. Men Gud är den kärlek, frid, trygghet och glädje som vi alla söker. Han sviker dig aldrig.

(Matt 7:8) Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.

Gud, jag ber att vi ska se på människor med dina ögon och inte med denna världens ögon. Öppna våra ögon så att vi kan se det du ser.

Se Christopher Colemans rörande historia om hur Gud öppnade hans ögon så att han fick se sitt verkliga värde.



Göran

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Maja sa...

VIlken rörande och underbar berättelse! Jag sitter faktiskt och gråter (!) och känner mig töntig framför datorn....hoppas att min man inte kommer in och ser mig....han kommer att undra vad det är för fel.

Mannen i videon, hans budskap resonerade i mitt hjärta, och i mitt liv. För mitt liv är just nu i en rörig fas, där nästan allt håller på att stöpas om, och jag har (äntligen) hört guds kall i mitt liv, och sett en del av hans plan för mig.....Jag kanske inte är så misslyckad som jag känt mig ibland.,....jag kanske rent av är perfekt för den uppgift gud vill ge mig.

Göran och Helle sa...

Hej Maja!

Jag fick precis som du- tårar i ögonen och blev djupt berörd. Det här står i sådan kontrast till världen där vi i nuläget pratar om aktiv dödshjälp och att "ta bort" det som i världens ögon inte är perfekt. För Gud är vi perfekta!

För Gud är du sannerligen perfekt och skapad övermåttan underbar! Det finns en särskild uppgift till dig och du har fått alla de egenskaper som du behöver för att klara av det - i Guds kraft :)!

Med kärlek!
helle