måndag 11 oktober 2010

Räcker Guds kärlek?


Älskar Gud verkligen alla? Finns det ingen gräns för hans kärlek? Kanske är det så att du är tyngd av skuld för något du gjort? Kanske är du föraktad för dina misstag? Men det finns ett hopp. Det finns en Gud som älskar dig!

Det är många som tror att himmelriket är en belöning för lång och trogen tjänst här på jorden. Att tron på Guds existens eller att leva fromt är biljetten till himmelriket, men så är det inte. Himmelriket är inget ingen belöning, utan en gåva från Gud. En gåva som Gud gjort möjlig när han tog på sig din skuld. Han gjorde inte det för att du förtjänar det eller för att du har en god moral. Han gjorde det för att han älskar dig så otroligt mycket, trots alla dina snedsteg i livet. Det finns inget som du gör som kan få honom att älska dig mindre. Hans kärlek tar aldrig slut.

(Rom 5:6) Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en rättfärdig - kanske går någon i döden för en som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.

Han offrade sig trots vår bortvändhet från honom och alla svek vi gjort. Guds kärlek är större än all den smuts vi samlat på oss. Han sträcker ut sina armar till dig och vill inget hellre än att du sträcker dig mot honom. Han vill ge av sig till dig. Han vill ge dig av sin kärlek. Kärleken är ingen belöning för att du varit moralisk eller gjort goda handlingar. Den är ingen belöning för att vågskålen tippar mot det goda. Det är ingen belöning för att du tror på honom eller för att du gör det han vill att du skall göra. Det finns ingenting du kan göra för att han skall älska dig mer. Du är älskad! Älskad av din skapare. Han som gav dig livet. Inte heller det är en belöning, för vem har förtjänat det?

Gud är en Gud som ger av sig och av det han har. Han är liv och ger liv. Han är kärlek och ger kärlek. Han är god och vill dela med sig av allt sitt goda. Han äger ett rike som han vill dela med sig av. Han är förlåtande och vill ge sin förlåtelse. Inget av detta har vi förtjänat. Allt vi kan göra är att i ödmjukhet ta emot det Gud har att ge och säga tack.

(Ef 2:4) Men Gud, som är rik på barmhärtighet, har älskat oss med så stor kärlek att fast vi var döda genom våra överträdelser har han gjort oss levande tillsammans med Kristus - av nåd är ni frälsta - och uppväckt oss med honom och gett oss en plats i himlen genom Kristus Jesus. Därmed ville han för kommande tider visa den överväldigande rika nåden i sin godhet mot oss genom Kristus Jesus. Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig. Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till.

Tack Gud för alla dina gåvor!

Göran

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
Bild: FreeDigitalPhotos.net

Inga kommentarer: